Kruiden Therapie


Bij Wellness Vlaardingen kunt u Chinese kruiden verkrijgen. Bij ons werken Chinese-kruidenspecialisten. Samen met ons kruidenspecialist kunnen we kijken wat het best voor u is en u advies geven.

 

 

Kruiden hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in de gezondheidszorg in het Verre Oosten. Een goede gezondheid is meer dan de afwezigheid van ziekte. De vele verschillende facetten van ons leven dragen bij aan onze algehele gezondheid. De Chinese geneeskunde kijkt naar het grote geheel. Een goede "Material Medica" - een lijst van alle beschikbare kruiden met hun eigenschappen en hun uiterlijke kenmerken - vormt de basis van elke praktiserende kruidenspecialist.

 
 
Er zijn  in China vijfduizend verschillende kruidensoorten, waarvan ongeveer tweeduizend soorten gebruikt worden als medicijn. Sommige kruiden worden vaker voorgeschreven dan andere. Een gemiddelde kruidenapotheek heeft zo'n vijfhonderd kruiden in voorraad. Veel specerijen en kruiden die voor medicinale doeleinden gebruikt worden zijn ook terug te vinden in de traditionele keuken.

Maar wanneer is bijvoorbeeld gember een medicijn, gesneden gember in een roerbakschotel wordt beschouwd als voedsel, stukjes gember met andere kruiden in b.v. een thee worden beschouwd als medicijn, knoflook staat bekend als smaakmaker maar ook als medicijn tegen ziekten van hart en bloedsomloop, verkoudheid en slijmvliesontstekingen.
 
De Chinese geneeskunde maakt gebruik van planten, dierlijk materiaal en mineralen, samengevat onder de noemer "kruiden". Deze stoffen zijn gerubriceerd op basis van hun voornaamste genezende eigenschappen. Systematisch onderzoek en jarenlange ontwikkelingen hebben in China een medische traditie met een volledig theoretische en klinische achtergrond tot stand gebracht. Er is veel kennis over de werking van de afzonderlijke kruiden en dit heeft geleid tot een uniek systeem waarbij de kruiden tot speciale recepten gecombineerd worden.
 
Zo'n recept creëert synergetische energie, wat inhoudt dat de werking van de afzonderlijke kruiden groter wordt in combinatie met andere kruiden, het recept wordt aangepast aan de persoon. Bij een juiste toepassing blijkt de Chinese geneeskunde veilig en effectief te werken en een krachtig wapen te zijn in de strijd voor gezondheid en genezing.