Chinese Acupunctuur


Bij Wellness Vlaardingen verzorgen wij ook Chinese Acupunctuur. Acupunctuur is al duizenden jaren een vast onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Zij is gebaseerd op een nauwkeurige en subtiele diagnose van de TCG theorie.
Zij remedieert ziekten of verlicht de klachten die bepaalde ziekten met zich meebrengen. Zij vergroot de natuurlijke weerstand tegen ziekte, verhoogt de pijndrempel en vergroot de levenslust. Het is bovendien een methode om ziekten te voorkomen.
 
 
 
 
Acupunctuur is gebaseerd op de bewering dat vitale lichaamsenergie (Qi) door 14 kanalen, meridianen genoemd, circuleert die vertakkingen zouden hebben naar alle organen en lichaamsfuncties. Ziekte wordt toegeschreven aan een uit het evenwicht zijn of storing van Qi. Acupunctuur zou dat evenwicht herstellen.

Acupunctuur bestaat uit het inbrengen van roestvrijstalen naalden in verschillende delen van het lichaam. In de praktijk wordt meestal een combinatie van punten gebruikt. Een lage frequentie stroom kan eventueel op de naalden aangebracht worden om een grotere stimulatie te geven. In onze praktijk worden de roestvrijstalen naalden eenmalig gebruikt.
 
TCG werkt heel anders dan de reguliere westerse medicijnen en behandelwijzen. Zij zorgt ervoor dat uw eigen lichaam aan het werk gaat, waarbij een balans ontstaat die door de innerlijke harmonie teweeg is gebracht.

Acupunctuur kan veel meer dan u denkt.
 

Wellness Vlaardingen wordt geleid door mw. S. Huo, een chinese acupuncturiste en specialiste met meer dan 30 jaar ervaring.

Zij kijkt naar uw gezondheid en stelt een diagnose op basis van de kleur en uitstraling van uw huid, haar, ogen, tong en voelt aan uw pols op meetpunten.

Zij behandelt uw klachten met behulp van chinese acupunctuur ontstpanningsmassage of tuinamassage, voedingsadviezen en chinese kruiden. Haar acupunctuur en chinese kruidenopleidingen heeft zij in China afgerond.

 

Wilt u weten welke klachten u kunt behandelen met acupunctuur? Klik hier voor meer informatie.

LET OP! Lees hier allereerst ons corona protocol voordat u een afspraak maakt!